Asijské zahraniční investice v České republice - Hebelka, David (2018)
Práce je soustředěna na komparaci asijských a ostatních zahraničních investorů s pohledem na časový vývoj a prostorové změny přílivu kapitálu (ale i jeho stav a podobně), především v rámci průmyslu na území České republiky. Součástí práce je rešerše soustředěná převážně na země V4, případně střední Evropy. Pozornost je věnována také investičním pobídkám a dalším jiným nástrojům regionálního rozvoje, který je zahraničními investory, a především lokalizací jejich investic, přímo ovlivňován. V neposlední řadě se práce zaměřuje na průmyslovou zónu Černovické terasy v Brně z komplexního územního pohledu, pohledu asijských investorů, městské strategie a plánování.