Zkušenosti sester s hodnocením bolesti na pracovišti intenzivní péče - Kyseláková, Kristýna (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení bolesti na pracovišti intenzivní péče. Cílem této práce je zjístit zkušenosti sester s hodnocením bolesti na pracovišti intenzivní péče. Teoretická část je zaměřena na historii a definice bolesti dále na dělení bolesti. Především se zamřeuje na možnosti využití škál určených pro hodnocení bolesti u jednotlivých skupin pacientů v intenzivní péči. Empirická část se zaměřuje na zjíštění zkušeností sester v hodnocení bolesti prostřednictvím strukturovaného rozhovoru. Závěr práce je věnován návrhům a doporučením pro praxi.