Mírná terapeutická hypotermie v intenzivní péči - Kuráňová, Gabriela (2018)
Diplomová práce je zaměřena na informovanost sester pracujících na odděleních intenzivní péče o problematice mírné terapeutické hypotermie a zvyklosti na jednotlivých pracovištích. Teoretická část práce je zaměřená na seznámení s danou problematikou - historie, využití v současné medicíně, dělení terapeutické hypotermie, indikace, kontraindikace a komplikace a specifika ošetřovatelské péče od monitoringu až po predikci neurologického stavu pacientů. Empirická část je zaměřená na analýzu a popis dat získaných nestandardizovaným dotazníkovým šetřením.