Zapojení rodiny do konceptu bazální stimulace z pohledu všeobecné sestry - Žilinská, Kateřina (2018)
Diplomová práce je zpracována na téma Zapojení rodiny do konceptu bazální stimulace z pohledu všeobecné sestry. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretický úsek se skládá ze tří kapitol. První kapitola se zaobírá charakteristikou bazální stimulace, její historii a současností. Dále rozebírá cíle a autobiografickou anamnézu. Poté popisuje komunikaci a spolupráci multidisciplinárního týmu s rodinou. V druhé kapitole jsou podrobně rozebrány základní prvky bazální stimulace. Třetí kapitola obsahuje popis nástavbových prvků konceptu. V praktické části kvalitativního výzkumu je zjišťováno, jestli všeobecné sestry informují rodinu o bazální stimulaci, zda jí zapojují do péče a celkový vztah rodiny ke konceptu.