Monitoring centrálního venózního tlaku - Korábová, Hana (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou centrálního venózního tlaku. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje centrálnímu venóznímu katétru a monitoraci centrálního venózního tlaku. Empirická část zjišťuje způsoby monitorace centrálního venózního tlaku na vybraných pracovištích intenzivní medicíny. Dále zjišťuje úroveň znalostí o monitoraci centrálního venózního tlaku. Pro sběr dat byl vytvořen dotazník. Dotazníkovým šetřením bylo zjištěno, že způsob metody provádění monitorace centrálního venózního tlaku a znalosti všeobecných sester závisí na vybraném pracovišti intenzivní medicíny.