Zkušenosti všeobecných sester s péčí o cizince na jednotkách intenzivní péče - Malá, Tereza; Beharková, Natália, 1976-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2018)
Diplomová práce se zabývá zkušenostmi všeobecných sester s poskytováním ošetřovatelské péče pacientům cizincům. V teoretické části se zabývá zejména terminologií transkulturní péče, jejími východisky a komunikací. V empirické části se diplomová práce zaměřuje na zkušenosti všeobecných sester pracujících na odděleních intenzivní medicíny s poskytováním ošetřovatelské péče pacientům cizincům, se spoluprací s jejich rodinnými příslušníky a zároveň je zaměřena na jejich teoretickou připravenost v oblasti transkulturní péče.
The diploma thesis focuse on the experience of intensive care nurses about taking care of foreigners. In the theoretical part is focused mainly on terminology of transcultural care, its origins and communication. In the empirical part, the diploma thesis focuses on the experience of intensive care nurses about providing nursing care to patients of foreigners, working with their family members and at the same time focusing on their theoretical readiness in the field of transcultural care.
Vedoucí práce: Natália Beharková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: transkulturní ošetřovatelství; všeobecné sestry; general nurses; Transcultural Nursing; diplomové práce; master's theses