Komunikace sester na oddělení s intenzivní péčí s pozůstalými pacienta - Hoňková, Tereza (2018)
Diplomová práce je zaměřena na komunikaci sester s pozůstalými pacienta na oddělení intenzivní péče. V teoretické části se zabýváme problematikou umírání, smrti a rozdílným pohledem vnímání sester a pozůstalých. V části praktické je zpracována metodologie výzkumu, analýza a interpretace dat získaných kvantitativním výzkumem. Výzkum probíhal formou dotazníkového šetření. V dotazníku bylo použito celkem 23 otázek týkajících se vnímání smrti a komunikace s pozůstalými na pracovišti s intenzivní péčí.