Nauzea a zvracenie v tehotenstve - Kubánová, Marta (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou nauzey a zvracania v tehotenstve. V teoretickej časti je popísaná definícia, prevalencia, rizikové faktory, etiopatogenéza, diagnóza a terapia u tohto ochorenia. Tiež popisuje ochorenia v priamej súvislosti s tehotenstvom - preeklampsiu. Súčasťou bakalárskej práce je aj praktická časť, ktorá obsahuje prípadové štúdie, v ktorých som sa zaoberala s výskytom nauzey a zvracania v tehotenstve.