Binokulární steropse a Panumův prostor - Janoušková, Petra (2018)
Tato bakalářská práce je složena ze 4 hlavních kapitol. První kapitola se zabývá základními předpoklady pro vznik binokulárního vidění a vznikem stereopse u dětí. V další kapitole je popsána monokulární stereopse. Ve čtvrté kapitole jsou popsány předpoklady nutné pro vznik binokulární stereopse, jedná se hlavně o horopter a s ním spojený Panumův prostor a fyziologickou diplopii. Poslední kapitola je zaměřena na základní charakteristiku binokulární stereopse, její členění, vznik disparitního signálu a jeho následná detekce ve vizuálním kortexu.