Adaptace a plasticita binokulárního vidění - Přikrylová, Kristiána (2018)
Tato bakalářská práce pojednává o adaptaci a plasticitě binokulárního vidění. V úvodu je obsah věnován komplexnosti zrakového systému. Jeho neuroanatomii, fyziologii a procesu zpracování vizuální informace. Práce dále pokračuje charakteristikou, vývojem, kategorizací a výhodami binokulárního vidění. Hlavní část práce je však zaměřena na neuroplasticitu a její funkci při stabilizaci binokulárního vidění v průběhu života.