Diagnostika a ortoptická léčba u pacienta s vývojovou poruchou učení - Mistrová, Adéla (2018)
Bakalářská práce se zabývá vyšetřením a léčbou u dítěte s diagnostikovanou vývojovou poruchou učení. První kapitola je zaměřena na specifické poruchy učení, jejich klasifikaci a etiologii. Následující část popisuje jednoduché binokulární vidění, jeho vývoj i patologie. Ve třetí kapitole jsou shrnuty diagnostické a léčebné metody v ortoptice a pleoptice. Závěr práce propojuje předchozí témata a zabývá se souvislostí mezi poruchou binokulárního vidění a vývojovými poruchami učení, a také možnostmi v diagnostice a léčbě u těchto pacientů.