Kontraindikace aplikace a komplikace spojené s užíváním kontaktních čoček se zřetelem na dětského pacienta - Dvořáková, Anna; Bramborová, Simona, 1985-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na kontraindikace a komplikace u dětských nositelů kontaktních čoček. V první části je popsána anatomie předního segmentu, následuje kapitola zabývající se vývojovými etapami, parametry dětského bulbu a aplikací čoček u dětí. Následuje indikační spektrum a kontraindikace. Pátá kapitola pojednává o vzniklých komplikacích, které jsou rozděleny dle anatomické struktury a je zaměřena na etiologii, příznaky a léčbu. Poslední část shrnuje poznatky studií provedených za posledních 10 let.
The bachelor thesis is focused on contraindications and complications of pediatric contact lens wearers. In the first chapter the anterior eye segment anatomy is described, followed by chapter dealing with stages of development, parameters of child bulbus and aplications of contact lenses in children. The indication spectrum and contraindications follow. The fifth chapter deals with created complications, which is devided by anatomical structure and focused on etiology, symptoms and therapy. The last part summarizes study findings in the last 10 years.
Vedoucí práce: Simona Bramborová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: dětský pacient; kontaktní čočky -- škodlivé účinky; Contact Lenses; bakalářské práce; bachelor's theses