Kvalita života pacienta s insuficiencí konvergence - Samuelová, Radka (2018)
Tato práce shrnuje aktuální poznatky o insuficienci konvergence. Nejprve jsou charakterizovány složky, jednotky a anomálie konvergence. Dále jsou rozebrány diagnostika a léčba. Poté jsou popsány základní přístroje a metody pro nácvik insuficience konvergence. Závěr práce je zaměřen na kvalitu života jednotlivých věkových skupin pacientů včetně odlišnosti insuficience konvergence od insuficience konvergence u specifických poruch učení u dětí.