Monitorace hemodynamiky z pohledu všeobecných sester intenzivní péče - Kurek, Pavel (2018)
Diplomová práce je zaměřena na téma monitorace hemodynamiky v práci všeobecných sester v intenzivní medicíně. Práce obsahuje dvě pomyslné části. Teoretickou část tvořící souhrnný přehled nastiňující obor intenzivní medicína ve vztahu k všeobecným sestrám a popis přístrojové techniky k monitoraci hemodynamiky. Praktická část se věnuje vyhodnocení výzkumu, vycházejícího z kvantitativního dotazníkového šetření, zaměřeného na hemodynamické přístroje v intenzivní péči a na jimi vyvolávanou zátěž.