Kvalita života pacienta po operácii strabismu - Krupová, Barbora (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom chirurgickej liečby strabismu na kvalitu života pacienta. V prvej kapitole sú popísané okohybné svaly a ich funkcie. Druhá kapitola je zameraná na popis jednoduchého binokulárneho videnia jeho foriem, podmienok pre jeho normálny vývoj a tiež patológií. Tretia kapitola je venovaná diagnostike a klasifikácii strabismu. Štvrtá kapitola sa sústreďuje na popis základných typov operácií strabismu. V poslednej kapitole sú popísané komplikácie a riziká operácie strabismu a tiež benefity, ktorými chirurgická liečba zlepšuje kvalitu života pacienta.