Komplexní kartografická vizualizace nad prostorovými daty INSPIRE - Koudelka, Ladislav (2018)
Tato diplomová práce se zabývá kartografickou vizualizací prostorových dat harmonizovaných dle směrnice INSPIRE. V diplomové práci je popsána směrnice INSPIRE a způsob její implementace. Hlavním cílem této práce byl výběr INSPIRE témat, zhodnocení výchozí vizualizace navržené v datových specifikacích a návrh vlastní kartografické vizualizace pro vybraná témata, kterými byla témata Nadmořská výška, Vodstvo a Krajinné pokrytí. Navržená vizualizace byla poté porovnána s výchozí vizualizací a byly diskutovány výsledky a podněty pro další práce.