E-learningová podpora programu Copernicus - Janeček, Tomáš; Tajovská, Kateřina; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2018)
V rámci tejto diplomovej práce sú vytvorené školiace výučbové materiály na báze e-learningového kurzu v prostredí informačného systému Masarykovej univerzity. Najskôr ide o e-kurz „Copernicus - evropský program pro sledování a pozorování Země“ prístupný širokej verejnosti. Kurz sa zaoberá najmä programom Copernicus a praktickým využitím dát z družíc tohto programu. Ďalej je vytvorený druhý kratší kurz v interaktívnej osnove predmetu „Vybrané kapitoly z DPZ“. Ten je zameraný na radarové dáta a ich základné spracovanie. Okrem toho, práca ponúka zhodnotenie vybraných online kurzov, predstavuje program Copernicus, opisuje vytváranie samotných kurzov a na záver navrhuje možnosti pre ďalšie rozšírenie podpory programu Copernicus.
Within the framework of this diploma thesis, there are created educational materials on a basis of e-learning course in the information system environment of Masaryk University. The first is the e-course called „Copernicus - evropský program pro sledování a pozorování Země“, which is open to the general public. Course primarily deals with the Copernicus programme and the practical use of data from the satellites of this programme. In addition, a second shorter course is created in the interactive syllabus of the subject „Vybrané kapitoly z DPZ“. It focuses on radar data and its preprocessing. Furthermore, the thesis offers an assessment of selected online courses, introduces the Copernicus programme, describes the creation of the courses themselves and finally proposes possibilities of further support of Copernicus programme.
Vedoucí práce: Kateřina Tajovská
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: dálkový průzkum Země; e-learning; satelitní snímky; e-learning; remote sensing; satellite images; diplomové práce; master's theses