E-learningová podpora programu Copernicus - Janeček, Tomáš (2018)
V rámci tejto diplomovej práce sú vytvorené školiace výučbové materiály na báze e-learningového kurzu v prostredí informačného systému Masarykovej univerzity. Najskôr ide o e-kurz „Copernicus - evropský program pro sledování a pozorování Země“ prístupný širokej verejnosti. Kurz sa zaoberá najmä programom Copernicus a praktickým využitím dát z družíc tohto programu. Ďalej je vytvorený druhý kratší kurz v interaktívnej osnove predmetu „Vybrané kapitoly z DPZ“. Ten je zameraný na radarové dáta a ich základné spracovanie. Okrem toho, práca ponúka zhodnotenie vybraných online kurzov, predstavuje program Copernicus, opisuje vytváranie samotných kurzov a na záver navrhuje možnosti pre ďalšie rozšírenie podpory programu Copernicus.