Nutriční hormeze - Červinková, Veronika (2018)
Teoretická část práce se zabývá popisem principů hormeze na obecné úrovni, dále se zaměřuje na oblast nutriční hormeze, především na vliv konzumace alkoholu na kardiovaskulární onemocnění. Tomuto tématu je věnována také praktická část, kde byl na vzorku populace sledován vztah mezi způsobem konzumace alkoholu a incidencí kardiovaskulárních onemocnění. Okrajově je v práci také zmíněna hormeze u kalorické restrikce, přerušovaného hladovění, akrylamidu, vitaminu D a u resveratrolu.