Vnímanie kvality života hemodialyzovaných pacientov a pacientov s peritoneálnou dialýzou - Kašíková, Andrea (2018)
Diplomová práca sa zaoberá vnímaním kvality života u pacientov s hemodialýzou a peritoneálnou dialýzou, najmä rozdielom vo vnímaní kvality života medzi spomínanými skupinami pacientov. Skúma kvalitu života pacientov s dialýzou pomocou kvantitatívneho výskumu. Práca je rozdelená do dvoch častí. Teoretická časť sa zaoberá hemodialýzou, peritoneálnou dialýzou a kvalitou života. Empirická časť popisuje metodiku výskumu a hodnotenie kvality života. Zisťovanie pohľadu pacientov na kvalitu života prebehlo pomocou dotazníkového šetrenia. Cieľom bolo zistiť rozdiel vo vnímaní kvality života u pacientov s hemodialýzou a peritoneálnou dialýzou.