Kvalita života u pacientov po transplantácii srdca - Hudecová, Karina (2018)
Diplomová práca je zameraná na kvalitu života pacientov po transplantácii srdca. Práca je rozdelená na dve časti - teoretickú a empirickú časť. Teoretická časť je zameraná na dve oblasti. Jej prvá časť je venovaná transplantácii srdca vo všeobecnosti, jej histórii a súčasnosti, jednotlivým indikáciám, kontraindikáciám a tiež komplikáciám, ktoré môžu vzniknúť v súvislosti s posttransplantačným obdobím. V ďalších kapitolách sú spracované požiadavky na darcu aj príjemcu srdca, vyšetrenia pred samotnou transplantáciou následná predoperačná príprava, obdobie po transplantácii a imunosupresívna liečba. Druhou oblasťou spracovania teoretickej časti diplomovej práce je kvalita života pacientov vo všeobecnosti a s ňou súvisiaci život po transplantácii srdca a tiež perspektívy do budúcnosti. Empirická časť prezentuje výsledky získané z výskumu realizovaného za účelom zistenia vnímania kvality života z pohľadu pacientov a miery dodržiavania režimových opatrení po transplantácii srdca.