Koncept bazální stimulace v intenzivní péči - Nováková, Ivana (2018)
ANOTACE Jméno a příjmení autora: Bc. Ivana Nováková Název diplomové práce: Koncept bazální stimulace v intenzivní péči Pracoviště: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Vedoucí diplomové práce: PhDr. Michaela Schneiderová, Ph.D. Rok obhajoby diplomové práce: 2018 Počet stran: 108 Počet příloh: 4 Klíčová slova: intenzivní péče, bazální stimulace, komunikace, všeobecné sestry Souhrn: Diplomová práce je zaměřena na koncept bazální stimulace v intenzivní péči. Je rozdělena do dvou velkých celků. První, teoretická část je rozčleněna na dvě kapitoly (Intenzivní péče, Bazální stimulace) a zabývá se problematikou konceptu bazální stimulace na odděleních intenzivní péče. Na ní navazuje druhá, empirická část vycházející z kvantitativního průzkumného šetření založeného na originálním dotazníku. Jeho cílem bylo zmapovat úroveň aplikace konceptu bazální stimulace u všeobecných sester a zdravotnických záchranářů na jejich klinických pracovištích.