Práce sestry na oddělení urgentní medicíny - Zářecká, Kateřina (2018)
Diplomová práce je zaměřená na problematiku práce sestry na oddělení urgentní medicíny. Svým obsahem je práce rozdělená na dvě hlavní částí (teoretickou a empirickou). Teoretická část je rozdělena do dvou hlavních kapitol. První kapitola je věnována charakteristice oddělení urgentní medicíny (historii, popisu oddělení, způsobu příjmu pacienta, personálnímu zabezpečení). Druhá kapitola je komplexním přehledem o práci sester (popisu a rozdělení, vzdělávání, kompetencích, komunikaci a rizicích v práci všeobecných sester). Druhou stěžejní částí práce je empirická část, která je věnována statistické analýze výsledků zjištěných z kvantitativního průzkumného šetření pomocí dotazníkové metody mezi sestrami oddělení urgentní medicíny z vybraných dvanácti pracovišť v České republice.