Koliky v kojeneckém věku - Skalková, Zdislava (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kolik v kojeneckém věku. První kapitoly se věnují definici, epidemiologii a diagnostice. V teoretické části je dále rozebrána převážně etiologie a terapie kojeneckých kolik. Praktická část je zaměřena na zjišťování zdrojů informací cílové skupiny k tomuto tématu a účinnosti použitých opatření ke zmírnění symptomů kolikového syndromu. Také je zkoumána závislost výskytu kolik na různých faktorech, především výživě kojící ženy nebo střevní mikrobiotě kojence.