Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy - Baťová, Veronika (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy. Teoretická část se zmiňuje nejprve o významných obsahových látkách skořápkových plodů a pozitivním vlivu konzumace skořápkových plodů na zdraví člověka. Dále se zabývá kontaminací skořápkových plodů mikroorganismy a riziky, které z ní vyplývají. Pozornost je věnována především některým toxigenním druhům vláknitých mikromycet a mykotoxinům. Praktická část je zaměřena na hodnocení kontaminace vybraných skořápkových plodů mikroorganismy.