Specifika péče o kůži v intenzivní péči - Rejnušová, Jana (2018)
Diplomová práce je zpracována na téma Specifika péče o kůži v intenzivní péči. Teoretická část se zabývá negativními vlivy na kůži, které jsou přítomny zejména na odděleních intenzivní péče. Dále jsou v práci popsána postižení kůže, ke kterým může v důsledku působení těchto vlivů dojít, jejich prevence a ošetření. Nakonec jsou zmíněny postupy k předcházení poškození kůže. V praktické části jsou zjišťovány znalosti sester v problematice péče o kůži pacientů a jejich zvyklosti v této problematice v odborné praxi.