Význam transrektální ultrasonografie v dispenzární péči časných forem karcinomu rekta - Hemmelová, Beata (2018)
Předpkládaná práce se zabývá využitím transrektálního ultrazvuku v diagnostice a stagingu karcinomu rekta, v experimentální fázi pak ověřuje možnost využití negativních prognostických markerů EMVI, angioinvaze a hladiny HOTAIR k posouzení prognózy onemocnění.