Modeling Techniques for Adaptive Practice Systems - Řihák, Jiří (2018)
Práce ze zabývá výzvami spojenými s vývojem adaptivních procvičovacích systémů, zejména se pak zaměřuje na popis metod, které umožňují provoz těchto systémů, umožňují řešit problémy spojené s jejich vývojem a automatizují úkoly běžně prováděné experty. Nejdříve práce popisuje různé techniky pomáhající vytvořit doménový model, který popisuje vědomostní oblast, na kterou se systém zaměřuje. Některé z těchto technik umožňují vytvoření takového modelu zcela automaticky z řešitelských dat, některé kombinují tento přístup založený na datech se vstupem od experta a některé {před\-zpra\-co\-vá\-va\-jí} data tak, aby expert získal lepší vhled do dané oblasti a mohl udělat informovaná rozhodnutí. Dále práce popisuje několik studentských modelů, které systému umožňují se přizpůsobit na míru každému uživateli a nabídnout individualizovaný obsah. Závěrem se práce věnuje časům odpovědí jakožto dodatečné informaci k běžné používané informaci o správnosti odpovědi. Práce studuje jak zkombinovat tyto