Medzinárodné licenčné zmluvy pohľadom kolízneho práva - Pastorková, Mária (2017)
Táto dizertačná práca sa zameriava na analýzu medzinárodných licenčných zmlúv pohľadom kolízneho práva. Medzinárodná licenčná zmluva je úzko naviazaná na právo duševného vlastnícvta. Práca sa preto zaoberá dvomi základnými rovinami, a to skúmaním prejavov verejného práva a záujmu štátu v kolíznom práve dopadajúcom na licenčnú zmluvu a zároveň analýzou kolíznych noriem Nariadenia Rím I. V úvodných kapitolách sa práca zameriava na základné princípy úpravy, podobu licenčnej zmluvy a prejavy verejného práva a štátneho záujmu v skúmanej oblasti, po nich následuje kapitola venovaná kvalifikácii. Hlavným skúmaným prameňom je Nariadenie Rím I, jeho kolízne normy, výhrada verejného poriadku a imperatívne normy.