Ústavněprávní reflexe postavení televize veřejné služby - Vrzal, Rostislav (2017)
Tato práce se zabývá postavením televize veřejné služby v ústavním systému České republiky, včetně srovnání se situací na Slovensku a v Rakousku. Podstatnou součástí práce je i historické shrnutí vývoje státní televize, která tvořila základ televizního vysílání v Československu, kde je cílem zjistit, zda i v činnosti televize řízené státem bylo možné vysledovat něco z poslání veřejné služby. Nejdůležitějším tématem práce je pak veřejná služba v oblasti televizního vysílání a možnosti televize veřejné služby přispět k realizaci některých základních práv a svobod.