Porcelán jako konceptuální médium - Novotná, Hana (2018)
Dizertační práce s názvem Porcelán jako konceptuální médium si klade za cíl analyzovat a popsat sou-časné tendence a interpretace spojené s užitím porcelánu ve výtvarném umění, a to nejen jako utili-tárního materiálu, ale i jako součásti uměleckého díla konceptuálního charakteru. Práce představí autory na české umělecké scéně, s důrazem na nejmladší generaci a její autentické projevy, kteří po-užívají tento prastarý materiál jako svěží médium schopné aktuálních sdělení. Dále seznámí s tvor-bou renomovaných čínských autorů, kteří jsou v tomto oboru na světové špičce. Celý výzkum bude uveden do historických i pedagogických souvislostí.