Vyhodnotenie materiálu pohrebiska otomansko-füzesabonyského kultúrneho komplexu v Nižnej Myšli (hroby 1-792) - Nováček, Tomáš; Bátora, Jozef, 1950-; Masarykova univerzita. Ústav archeologie a muzeologie (2017)
Téma dizertačnej práce je vyhodnotenie materiálu a základná charakteristika pohrebiska otomansko - füzesabonyského kultúrneho komplexu v Nižnej Myšli.V práci sú detailne analyzované artefakty a nálezové okolnosti, všetkých doposiaľ objavených 792 hrobov, v kontexte mikroregiónu Košickej kotliny v priebehu staršej doby bronzovej
The topic of the dissertation is a material analysis and basic characteristic of otomany - füzesabony cultural complex necropolis in Nižná Myšľa. Thesis describes all artifacts and excavations circumstances of all so far found 792 graves, in the context of a micro - region Košice basin during older Bronze Age period
Vedoucí práce: Jozef Bátora
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2017
Keywords: archeologické nálezy -- Slovensko; pohřebiště -- Slovensko; starší doba bronzová -- Slovensko; antiquities -- Slovakia; cemeteries -- Slovakia; early bronze age -- Slovakia; Nižná Myšľa (Slovensko); Nižná Myšľa (Slovakia); disertace; dissertations