Vyhodnotenie materiálu pohrebiska otomansko-füzesabonyského kultúrneho komplexu v Nižnej Myšli (hroby 1-792) - Nováček, Tomáš (2017)
Téma dizertačnej práce je vyhodnotenie materiálu a základná charakteristika pohrebiska otomansko - füzesabonyského kultúrneho komplexu v Nižnej Myšli.V práci sú detailne analyzované artefakty a nálezové okolnosti, všetkých doposiaľ objavených 792 hrobov, v kontexte mikroregiónu Košickej kotliny v priebehu staršej doby bronzovej