Data retention : povinnost uchovávat provozní a lokalizační údaje - Uřičař, Miroslav, 1974- (2017)
Tato rigorózní práce se zabývá povinností poskytovatelů služeb elektronických komunikací a provozovatelů sítí elektronických komunikací uchovávat provozní a lokalizační údaje účastníků a uživatelů. Řada soudních rozhodnutí potvrdila, že tato povinnost představuje zásadní zásah do základního práva na ochranu soukromí, autor proto analyzuje závěry vyplývající z dostupné judikatury a formuluje na jejich základě požadavky na právní úpravu Data Retention de lege ferenda, včetně záruk a kontrolních mechanismů.