Příprava učebního textu k výuce vlastností a reaktivity organických molekul - Daliborová, Markéta (2018)
V této bakalářské práci se věnuji přípravě učebních textů pro výuku vlastností a reaktivity organických molekul. Tento text bude následně použit pro předmět Chemická syntéza - praktikum. Příprava textu zahrnuje výběr článků z časopisu Journal of Chemical Education zabývající se organickou chemií a dále z knihy Experimental Organic Chemistry. Z vybraných článků byl udělán užší výběr a vybrané reakce byly posléze experimentálně ověřeny v laboratoři a byly z nich vytvořeny návody pro studenty.