Flóra a vegetace povodí Bílé vody na Drahanské vrchovině - Vlčková, Pavla (2018)
Práce pojednává o floristických a vegetačních poměrech povodí potoka Bílá voda, které leží na rozhraní vápencové oblasti Moravského krasu a Konické vrchoviny, jejíž podloží se skládá z drob a břidlic. Byl proveden terénní průzkum, při kterém byly zapisovány fytocenologické snímky vegetace lesů, luk, pasek, suchých trávníků, lesních lemů a polních plevelů. Zapsané fytocenologické snímky byly za použití různých metod neřízené a řízené klasifikace rozděleny do různých vegetačních typů a zařazeny do syntaxonů vymezených v monografii Vegetace České republiky. Nejrozšířenějšími vegetačními typy studovaného území jsou květnaté a vápnomilné bučiny a jedliny, dubohabřiny a suťové lesy na vápencovém podloží v jihozápadní části, kyselé bučiny a jedliny na drobách a porosty vysokých ostřic a vlhké pcháčové louky v nivách vodních toků. Zároveň byl zaznamenáván výskyt druhů cévnatých rostlin i mimo fytocenologické snímky.