Zavedení výuky 3D tisku do praktika materiálové chemie - Kneblová, Daniela (2018)
Technologie 3D tisku zpřístupňuje velmi mnoho možností ve výuce, taky nabízí pro studenty zkušenost z první ruky při vytváření ohromujících modelů. Je to technologie aditivní výroby (AM), která zhotovuje reálné modely vrstvu po vrstvě, používajíc specifické přístroje. AM vytváří 3D modely kombinováním různých procesů a materiálů, pomocí ukládání, spájení nebo vytvrzování syrového materiálu. Teoretická část práce vás převede přes rozdílné metody a typy materiálů používaných ve 3D tisku. Text téhle práce vám představí možnosti a limity 3D modelování. Praktická část bude prezentovat proces vytvoření vybraného 3D modelu. Dodatečně bude načrtnutá možnost implementace technologie do výuky materiálové chemie. V závěru bude přiloženo krátké video jako část této práce.