Terénní výuka v Telči a jejím okolí - Burianová, Veronika (2018)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část, se zabývá obecnou charakteristikou terénní výuky, tedy co je terénní výuka a co je jejím cílem v geografickém vzdělávání. Druhá, praktická část, spočívá ve třech návrzích na terénní výuku ve městě Telč. Návrhy obsahují popis, jak by terénní výuka měla probíhat, včetně přípravné, realizační i hodnotící fáze. Terénní výuka je zaměřena na témata Rybník jako krajinná složka, Struktura města a územní plánování a Krajina a životní prostředí. Návrhy na terénní výuku jsou v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro gymnázia v České republice.