Dynamické grafické proměnné ve 3D mapách - Krejčí, Martin; Kubíček, Petr, 1963-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2018)
V této diplomové práci se zabýváme dynamickými grafickými proměnnými na mapách. Jednotlivé proměnné jsou popsány v teoretické části. Ze získaných poznatků byl sestaven jednotný model obsahující všechny proměnné. Na základě tohoto modelu byla provedena analýza vědeckých článků a byla zvolena nejčastěji zmíněná proměnná - barva. Na tuto proměnnou byla zaměřena experimentální část, ve které je porovnáván průchod dvěma typy prostředí. Výsledky jsou popsány a následně interpretovány.
This master thesis is focused on dynamic graphic variables in 3D maps. The variables are described in the theoretical part. A unified model of graphic variables was compiled. An analysis of science papers was performed based on this model. The most mentioned variable, colour, has been chosen as a focus of the experimental part in which a travel through two different types of environment is compared. The results are described and then interpreted.
Vedoucí práce: Petr Kubíček
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: barvy; mapy; trojrozměrné zobrazování; virtuální realita; colors; maps; three-dimensional imaging; virtual reality; diplomové práce; master's theses