Fotogrammetrické mapování závrtů v Moravském krasu - Schönová, Veronika (2018)
Tato práce se zabývá zpracováním různých typů dat, srovnáním z nich vytvořených digitálních výškových modelů závrtů a jejich vizualizací ve 3D. Modely byly mezi sebou porovnávány z hlediska rozlišení použitých metod zaměření závrtů a jejich přesnosti. Jako nejvhodnější pro mapování závrtů byly vyhodnoceny snímky pořízené z UAV a data z leteckého laserového skenování.