Vypracování středoškolských učebních textů z organické chemie - Marková, Denisa; Literák, Jaromír; Masarykova univerzita. Ústav chemie (2017)
V rámci zpracování své diplomové práce jsem napsala učební texty z organické chemie, které by se v budoucnu mohly stát částmi elektronické středoškolské učebnice. Učební texty byly tematicky zaměřeny na nukleové kyseliny, alkyny a substituční deriváty karboxylových kyselin. Diplomová práce dále obsahuje texty určené pro učitele, které byly vytvořeny s cílem usnadnit vyučujícímu práci a přípravu na výuku. Všechny části diplomové práce byly zhodnoceny vybranými středními školami. Výsledky evaluace formou dotazníků ukázaly, že všechny učební texty jsou po menších úpravách vhodné pro běžnou i seminární výuku.
For my diploma thesis, I wrote organic chemistry educational texts which could become chapters of a high school-level electronic textbook of organic chemistry. The study texts are focused on nucleic acids, alkynes and substitution derivatives of carboxylic acids. Furthermore, the diploma thesis includes texts which were created for teachers to facilitate their work and preparation for classes. All texts of the diploma thesis were evaluated by students and teachers of selected high schools. The results of this questionnaire-based evaluation showed that all prepared study texts are, after minor adjustments, suitable for both regular and seminar classes.
Vedoucí práce: Jaromír Literák
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: alkiny; aminokyseliny; hydroxykyseliny; nukleové kyseliny; učební texty; alkynes; amino acids; educational texts; nucleic acids; Hydroxy Acids; diplomové práce; master's theses