Vypracování středoškolských učebních textů z organické chemie - Marková, Denisa (2017)
V rámci zpracování své diplomové práce jsem napsala učební texty z organické chemie, které by se v budoucnu mohly stát částmi elektronické středoškolské učebnice. Učební texty byly tematicky zaměřeny na nukleové kyseliny, alkyny a substituční deriváty karboxylových kyselin. Diplomová práce dále obsahuje texty určené pro učitele, které byly vytvořeny s cílem usnadnit vyučujícímu práci a přípravu na výuku. Všechny části diplomové práce byly zhodnoceny vybranými středními školami. Výsledky evaluace formou dotazníků ukázaly, že všechny učební texty jsou po menších úpravách vhodné pro běžnou i seminární výuku.