Matematické modely populační genetiky - Vrtek, Štěpán (2018)
Práce studuje základní model populační genetiky - Wrightův--Fisherův model přenosu genetické informace. Model je řešen Fourierovou metodou, numericky a pomocí simulací a jádrového vyhlazování. Poslední metoda je využita i na aplikovaném problému.