Kraje, hromadná doprava, integrované dopravní systémy - quo vadis? - Kubíček, Tomáš (2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématem dopravní obslužnosti z hlediska regionální dopravy, která je zabezpečována kraji. V první části výzkumu jsou porovnány jednotlivé kraje a přístup k zabezpečení VHD s důrazem na počty spojů ve vybraných střediscích. Na základě této analýzy jsou vybrány dva kraje (Jihomoravský a Zlínský), ve kterých je zkoumána obslužnost jednak mezi okresními městy, tak ve vybraných SO ORP. Na základě zjištěných výsledků je diskutována kvalita dopravní obslužnosti v obou krajích.