Pokročilé výpočty v pojišťovnickém systému Bonus-malus - Dosedělová, Iva (2018)
V této diplomové práci se věnujeme výpočtům v systému bonus-malus. Nejprve představíme rozdělení, která se využívají k modelování počtu a výšky pojistných nároků v pojištění automobilů. Dále se zaměříme na výpočet relativních sazeb v bonus-malus systémech, ve kterých se bere v úvahu výška škod. Nakonec do těchto systémů aplikujeme spoluúčast. Cílem práce je na základě dat zjistit optimální relativní sazby a výše spoluúčastí.