Interaktívní a dynamická grafika v prostorových a časo-prostorových modelech EEG - Míznerová, Pavla (2018)
V této diplomové práci se věnujeme splajnovému vyhlazování ve dvourozměrném a trojrozměrném prostoru. V první kapitole jsou definovány interpolační a penalizované regresní modely, metoda cross-validace pro určení vyhlazovacího parametru. Dále je zde definován tvarový index a odvozen tvar parciálních derivací odhadnuté funkce. Také jsou tu popsány sítě, v jejichž bodech se dále počítá hodnota odhadnuté funkce. Druhá kapitola obsahuje popis funkcí vytvořených v jazyce R pro účely této práce. Následuje kapitola s aplikací prvních dvou na reálná data. V této kapitole najdeme stručný popis použití vytvořených funkcí a výsledné obrázky, vytvořené taktéž pomocí R. Více obrázků je možné najít příloze.