Matematické modely segmentace v analýze obrazu - Antol, Filip (2018)
Cieľom tejto diplomovej práce je uviesť základné koncepty segmentácie s príkladmi v kontexte orezávania T1-vážených MRI snímkov hlavy dospelého človeka, sumarizovať zaužívané moderné metódy extrakcie mozgu a následne vybrané koncepty implementovať v jazyku R a aplikovať na reálne dáta. Prvé dve kapitoly sa venujú teoretickým konceptom, tretia kapitola opisuje súčasné možnosti extrakcie mozgu a posledné dve kapitoly sa venujú implementácii a aplikácii metód BET a HWA na reálne dáta v jazyku R.