Náklady civilního řízení sporného a jejich náhrada - Jurenová, Lenka (2017)
Práce je zaměřena na problematiku nákladů civilního řízení sporného, její členění odpovídá systematice zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Cílem práce je jednak popsat podstatu rozhodování o nákladech řízení, kdy zásadní v tomto směru je především propojení s praxí, a dále reagovat na aktuální změny právní úpravy a vývoj judikatury. Problematika je zpracována s ohledem na její ústavněprávní rovinu a v tomto směru nastiňuje některá potencionálně krizová místa ve stávající právní úpravě a reflektuje zahraniční právní úpravu.