Metodologie interpretace právní úpravy oddlužení - Tomek, Martin (2017)
V této práci, jež je určena především odborné veřejnosti zabývající se oddlužením, je určen koncepční základ právní úpravy oddlužení, zejména ve vztahu k účelu oddlužení. Ve vztahu k oddlužení práce rozvádí recentní metodologii interpretace právních norem a přehledně uvádí hierarchii interpretačních metod. Na základě této práce, v které jsou propojeny poznatky z filosofie práva, teorie práva, teorie zabývající se metodologií interpretace práva, civilního procesu obecně a teorie zabývající se úpadkovým právem, je možné právní normy týkající se oddlužení soustavně a systematicky poznávat.