Přirozená radioaktivita horninového prostředí na mapovém listu regionální geologické mapy 1 : 50 000 Brno a okolí - Halíková, Janetta (2018)
Cílem diplomové práce je stanovení přirozené radioaktivity horninového prostředí na mapovém listu regionální geologické mapy 1: 50 000 Brno a okolí. První část práce je věnována shrnutí dosavadních poznatků vztahujících se ke studované problematice, druhou část tvoří vlastní výzkum a jeho výsledky. Hlavním účelem studie bylo terénní měření přirozené radioaktivity hornin in - situ na horninových výchozech a následné vyhodnocení dat zpracovaných v podobě mapových výstupů pro jednotlivé měřené prvky (K, U a Th) a dávkový příkon ve studované oblasti (nGy-h⁻¹).